Jelenlegi hely

29. A Világegyetemi Erőtér-irányítók

[Gondolatok az Urantia írások olvasóköri feldolgozásához]

 

I. A 29. írás címe, alcímei és legjobban tetsző részei

A Világegyetemi Erőtér-irányítók

29:0.1 „A bolygóközi és világegyetem közi ügyek szabályozásában érintett összes világegyetemi személyiség közül az erőtér-irányítókról és társaikról tudtak eddig a legkevesebbet az Urantián. Bár a fajtáitok már régen tudomást szereztek az angyalok és egyéb mennyei lények létezéséről, eddig kevés tájékoztatást kaptatok a fizikai terület ellenőrzőiről és szabályozóiról.”

1. A hét Legfelsőbb Erőtér-irányító

2. A Legfőbb Erőtér-központok

3. Az Erőtér-központok területe

4. A Fizikai Főszabályozók
29:4.13 „A személyiség nem szükségszerű kísérője az elmének. Elme még olyankor is gondolkodhat, amikor már minden választási lehetőségtől megfosztatott, miként így van ez számos alacsonyrendű állat és bizonyos ilyen alárendelt fizikai szabályozók esetében is. A fizikai erőtér eme jobbára önműködő szabályozói közül sok nem személy a szó szoros értelmében. Nem ruháztattak fel sajátakarattal és független döntésképességgel, lévén teljesen alá vannak rendelve a nekik kijelölt feladatra kidolgozott formaterv gépies tökéletességének. Ugyanakkor mindegyikük nagyon is értelmes lény.”

5. A Fő-erőszervezők

II. Felismerés:
A fiúság és a testvériség célokat és értékeket jelöl ki. Lehet egyénileg másnak jót akarni, de a mennyországi lét elsősorban a másokért másokkal együtt végzett szolgálat élvezetét jelenti, ezért a csapatban való együttműködés elsajátítása elkerülhetetlen.