Jelenlegi hely

44. Az égi mesterek

[Gondolatok az Urantia írások olvasóköri feldolgozásához]

 

A) 44:0.15 „A szellemlények számára a szellemvilág valóság. Számunkra az anyagi világ már inkább valószerűtlen. A felsőbb szellemformák szabadon áthaladnak a közönséges anyagon. A felsőbb szellemek semmiféle anyagira nem érzékenyek, kivéve bizonyos alapvető energiákat. Az anyagi lények számára a szellemvilág többé-kevésbé valószerűtlen; a szellemlények számára az anyagi világ csaknem teljesen valószerűtlen, mely pusztán a szellemvalóságok lényegének árnyéka.”

B) 44:0.18 „A hosszú felemelkedésetek során sohasem fogjátok elveszteni azon képességeteket, hogy a korábbi létezési szintjeiteken lévő társaitokat felismerjétek. Amint befelé haladva egyre magasabb létfokra juttok, mindig megőrzitek azt a képességeteket, hogy az előző és az alsóbb tapasztalási szintjeiteken lévő lénytársaitokat felismerjétek és testvérileg közeledjetek hozzájuk. Minden egyes új átmenettel és feltámadással egy további szellemlény-csoport kerül a látómezőtökbe anélkül, hogy bármennyit is veszítenétek az előző állapotokban megismert barátaitok és társaitok felismerésére való képességből.”

1. Az égi zenészek

2. A mennyei előadóművészek

44:2.1 „A szellem-morontia világ ezer és egy legfelsőbb szintű értékkel rendelkezik, olyan dolgokkal, melyekről érdemes szót ejteni, de amelyek ismeretlenek az Urantián, olyan tapasztalásokról van szó, melyek abba a tevékenységi osztályba tartoznak, melyek már aligha »bukkanhatnak fel az emberi elmében«, olyan valóságok ezek, melyekkel az Isten a húsvér testbeli életet túlélőket várja.”

3. Az isteni építők

A) 44:3.1 „Minden, az emberek által élvezhető anyagi kényelemre ezer, a létünket gazdagabbá és teljesebbé tevő szellemi valóság jut.”

B) 44:3.6 „Mindig nyitva áll az út a tudás megszerzése előtt, hogy az egyén további ismereteket szerezzen a jelenlegi és a jövőbeli munkájáról, és arról az egyetemes műveltségi tudásról, ismeretről, melyet arra szántak, hogy általa a felemelkedő halandókból a morontia- és a szellemvilágok értelmesebb és eredményesebb létpolgárai váljanak.”

4. A gondolatrögzítők

44:4.3 „A központi világegyetemben kevéssé van szükség a nyelvre; ott tökéletes és gyakorlatilag teljes a megértés; ott kizárólag az Istenek nem érthetők teljesen. Nekünk azt tanították, hogy egy paradicsomi véletlen találkozás több kölcsönös megértést hoz magával, mint amennyit halandói nyelven a felek egymással ezer év alatt közölni tudnának.”

5. Az energia-átalakítók

6. A formatervezők és díszítők

7. Az összhangmunkások

44:7.1 „…amit nem lehet bemutatni, azt lehet sejtetni”.

8. Halandói törekvések és morontia teljesítmények

II. A tudásalapú, vagy más néven információs társadalom legfőbb ismérve az kellene legyen, hogy az embereket hozzá segítik az Isten és az általa biztosított lehetőségek felismeréséhez. Mert ez a legfontosabb tudás.

III. Akinek joga van kételkedni, annak kötelessége az igazságot is keresni.