Jelenlegi hely

HUN

Az alkotás mint fejlődési lehetőség

Az Urantia kinyilatkoztatás az értelmes alkotás több lehetőségére nézve is ösztönzést fogalmaz meg az olvasó számára. Ezek közül négyet emelek ki.

1) Az első elhívás arra vonatkozik, hogy a szabad akaratú ember a jellemében önmaga legjobb alkotásává válhat, ha elfogadja a mennyei Atyát szellemi társnak és tanácsadónak.

Érdekesség

Mottó: 64:6.5 „Nagyjából nyolcvanötezer évvel ezelőtt a vörös emberfajta viszonylag tisztavérű maradékai együtt átkeltek Észak-Amerikába, és nem sokkal később a Bering-földnyelv elsüllyedt, melynek következtében elszigetelődtek. Egyetlen vörös ember sem tért vissza többé Ázsiába.” 64:6.6 „Az Amerikába átkelt vörös ember a régi származási helyének sok tanítását és hagyományát magával vitte.”

 

Van-e reinkarnáció?

Mit is jelent e kifejezés: reinkarnáció? Ismételt megszületést, újra testet öltést. A reinkarnáció nem keverendő össze a lélekvándorlással. A reinkarnációban hívők szerint az emberként élt lélek a hústest halálát követően ismételten embertestben születhet újjá olyan sorssal, melyet az előző földi életében a maga számára előkészített. A lélekvándorlás képviselői szerint az emberként élt lélek állati testben is újjászülethet.

A DNS-elemzés szerint a „kiirtott és egészen megsemmisített” kánaániak mégis túlélték

Józsué könyvének 8. fejezetében szó esik a kánaániak királyi városának, Áinak fortélyos csellel történő elfoglalásáról és kíméletlen elpusztításáról. A Biblia szerint az izraeliták vezetője arra kapott isteni parancsot, hogy „Úgy tegyél Ái városával és királyával, amint Jerikóval, s királyával tettél, de a zsákmányt és az összes barmot megtarthatjátok magatoknak” (Józs. 8:2).

Oldalak

Feliratkozás RSS - HUN csatornájára