You are here

URANTIA hírlevél 2022/1

URANTIA hírlevél 2022/1

(Newsletter Vol. 8 Issue 1)

Illusztráció:  Coral Laitue (részlet)  [G. Barathieu]

 

TARTALOMJEGYZÉK / In This Issue:


 

Szerkesztői előszó / Newsletter Editorial

Szerző / Author: Cseh Gábor

A 2022. év első felének legfontosabb eseménye az Urantia könyv 2010-ben kiadott magyar fordítása felülvizsgálatának befejeződése. E felülvizsgálat egyik hasznos következményének tekinthető a hangoskönyv is annyiban, hogy annak elkészítése is hozzájárult a szövegek minőségének javításához. Az év második felében további örömteli fejlemények várhatók, melyekről a hírleveleinkben is tájékoztatást fogunk adni. A hírlevelünknek ezúttal is meghatározó részét teszik ki a külföldi és hazai szerzők gondolatai változatos tárgykörökben. A kísérletezés területéhez tartoznak azok a rövid videók, amelyek egy-egy témakört prezentáció formájában mutatnak be. Külön említést érdemel, hogy 2016, 2017 és 2019 után az idei évben rendezi meg az Urantia Alapítvány online formában a tudományos szimpóziumot, melynek tárgyát a tudomány mint az evolúció és a kinyilatkoztatás érintkezési felülete alkotja.

Az Urantia könyv 2006-ban elkészült és a 2010. évben nyomtatásban is megjelentetett első magyar nyelvű kiadásának szöveg-felülvizsgálata 2022. júniusában lezárult. 2022-ben 257 tartalmi javításra került sor, s ezzel a 2011-ben kezdődött felülvizsgálat során mindösszesen több, mint 17.800 tartalmi és 2300 formai javítás történt. Az összes bekezdésnek mintegy 55 %-át érintették a tartalmi változtatások. Mindezek eredményeként a magyar fordítás hívebben tükrözi az eredeti angol változat szövegét. Köszönet illeti mindazokat, aki pontosító javaslattal, észrevétellel segítették a szöveg-felülvizsgálatot.

Az Urantia könyv első magyar nyelvű nyomtatott kiadása már nemigen szerezhető be a könyvkereskedőktől, gyakorlatilag kifogytak a készletek. Viszont olvasói felajánlásból származó, új állapotú példányok korlátozott számban még elérhetők. Ezzel kapcsolatban érdeklődni a központi email-címen lehet.

Az idei évben augusztus 20. napján kerül sor az olvasói találkozóra, melynek helyszínéről később születik döntés. 

Az Urantia könyv magyar olvasóinak honlapja hírlevél-szolgáltatást is nyújt, amelyre az érdeklődők a döntésük szerint fel- vagy leiratkozhatnak. A levelezési listára feliratkozni a nyitólapon az URANTIA hírlevelek blokkban lehet, A feliratkozásaim kezelése menüpont alatt.

 


 

Hírlevelünk aktuális és korábbi számai elérhetők itt / The latest and former issues of our newsletter can be accessed here:

Hírleveleink / Actual and former issues of our newsletters

E-mail küldő szolgáltatások:

Hírek, újdonságok – Hírlevél, valamint új cikkek, írások megjelenéséről, közelgő rendezvényekről szóló értesítés

A hírlevélre fel-, illetve onnan leiratkozás itt: https://urantia.hu/newsletter/subscriptions


Creative Commons Licenc

Szerző:

Tárgykör:

Keletkezés éve:

Keletkezés hónapja:

Nyelv: