You are here

Az Urantia könyv olvasóinak találkozója (2022)

A 2022. évi olvasói találkozóra augusztus 27-én Rácalmáson került sor.

A nyár utolsó hétvégéje kitűnő alkalmat biztosított a találkozó megtartására, mert az esőmentes nap lehetővé tette a szabadtéri programot is. A rácalmási helyszín megfelelőnek bizonyult a rendezvény lebonyolításához, és a tapasztalatok alapján alkalmas lehet a nagyobb létszámú találkozók megszervezésére is.

Erra a találkozóra úgy is utalhatunk, mint amely egy időszak lezárását és egy újnak a kezdetét is jelzi. Befejeződött az Urantia könyv első nyomtatott kiadásának elkészítésével, a szöveg felülvizsgálatával, valamint az új nyomtatott kiadás előkészítésével kapcsolatos tevékenységek jellemezte időszak. A hazai Urantia-mozgalom rövidesen kibontakozó, új szakaszát már a második nyomtatott (és elektronikus) kiadás terjedése fogja jellemezni. Az Urantia könyv igazságainak megismertetésére irányuló erőfeszítések köre is bővül, hiszen a tervek szerint a 2022. év szeptemberétől immár magyar nyelven is indul Urantia tárgyú tanfolyam online formában.

Az Urantia könyv olvasóinak és a könyvben szereplő tárgykörök iránt érdeklődőknek a tájékoztatását is szolgálta a szélesebb körben meghirdetett találkozó. Örömteli fejlemény, hogy olyanok is regisztráltak a rendezvényre, akik bár régebb óta tanulmányozzák a könyvet, az elmúlt tizenegy év során nem voltak jelen az éves találkozókon.

A program első részében előadásokra került sor, így a résztvevők tárgyszerű, illetve személyes beszámolókat hallhattak a következő témákban:

  • A magyar fordítás története (1999-2012)
  • Mit jelent számomra az Urantia könyv?
  • A végtelenség teljessége (korlátlanul egyesített)
  • Könyvbemutató
  • Jézus, a mesteri tanító (tanfolyam-előzetes)

A program második felére tervezett „kerekasztal beszélgetésre” nem asztal mellett, az épület hűs falai között, hanem a kúria területén található árnyas ligetben került sor. A résztvevők az elhangzott személyes beszámolókból, tapasztalat-megosztásokból leszűrhették azt is, hogy az első nyomtatott kiadás megjelenése óta Magyarországon az eddig véltnél több olyan személy tevékenykedik és keresi a szolgálat egyéni, személyes útját, aki kellő ismeretekkel és bőséges tapasztalatokkal rendelkezik a nemes szellemi igazságok másokkal való megismertetése terén. Az is kiderült, hogy mintegy öt éve folyamatosan és növekvő ütemben gyarapodik a könyvben foglaltak iránt érdeklődést mutatók száma, amint az a különböző online vagy közösségi médiás felületeken, illetve a hagyományos módon működő, egyéb közösségek tevékenysége alapján megfigyelhető.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy az érdeklődők elérésére és tájékoztatására már kialakított csatornák mellett más utakat és módokat is célszerű kipróbálni. Ennek érdekében indokolt lenne az olvasói tábor széles köre számára nyitott, személyes találkozók évente egy alkalomnál gyakoribb megrendezése, továbbá az audiovizuális rendszerek kínálta lehetőségek jobb kihasználása is.

Szerző:

Tárgykör:

Keletkezés éve:

Keletkezés hónapja:

Nyelv: