You are here

URANTIA hírlevél 2022/2

URANTIA hírlevél 2022/2

(Newsletter Vol. 8 Issue 2)

Illusztráció:  Jézus, a mesteri tanító. UBIS

 

TARTALOMJEGYZÉK / In This Issue:

 


 

Szerkesztői előszó / Newsletter Editorial

Szerző / Author: Cseh Gábor

Az idei aszályos nyár forróságát, valamint a háborús helyzet miatt egyre súlyosbodó nehézségeket számos hazai olvasó számára az örömteli várakozás és készülődés tette valamelyest elviselhetőbbé: az új nyomtatott kiadás, az olvasói találkozó és az online tanfolyam, valamint más fejlemények és körülmények pozitív alakulása is hozzájárult ahhoz, hogy az emberek érzékelhessenek valamennyit az új időszak előszeléből. Minden korábbinál nehezebb, embert próbáló idők eljövetelére számíthatunk, és ebben a helyzetben mi mást kívánhatnánk a szellemiek tekintetében, mint hogy a korszakos kinyilatkoztatás megmentő igazsága és az emberi szellem közreműködése együttesen mind több és több magyar emberbe öntsön szellemi bátorságot és gyarapítsa a lélekfejlődési képességüket.

(...) Nem számít, hogy az embertársaitok miféle szamárságokat csinálnak a világuk mai irányításában, egy eljövendő korban az általam nektek mondott örömhír fogja uralni ugyanezt a világot. Az emberi fejlődés végső célja az Isten atyaságának tiszteletteljes felismerése és az emberi testvériség szeretetteljes megvalósítása. (143:1.4)

Az augusztus 27-én megtartott olvasói találkozóra úgy is utalhatunk, mint amely egy időszak lezárását és egy újnak a kezdetét is jelzi. Befejeződött az Urantia könyv első nyomtatott kiadásának elkészítésével, a szöveg felülvizsgálatával, valamint az új nyomtatott kiadás előkészítésével kapcsolatos tevékenységek időszaka. A hazai Urantia-mozgalom rövidesen kibontakozó, új szakaszát már a második nyomtatott (és elektronikus) kiadás terjedése fogja jellemezni.

Az Urantia könyv igazságainak megismertetésére irányuló erőfeszítések köre is bővül, hiszen 2022. év szeptember 19-én immár magyar nyelven is indul Urantia tárgyú tanfolyam online formában.

A hírlevelünknek ezúttal is meghatározó részét teszik ki a külföldi és hazai szerzők gondolataiból válogatott színes csokor, és az elmúlt hónapok során készült rövid videókat is listába szedjük.

Az Urantia könyv magyar olvasóinak honlapja olyan hírlevél-szolgáltatást nyújt, melyre az érdeklődők egy e-mail cím megadásával egyszerűen feliratkozhatnak. A levelezési listát a nyitólapon az URANTIA hírlevelek blokkban lehet elérni, A feliratkozásaim kezelése menüpont alatt.

 


 

Hírlevelünk aktuális és korábbi számai elérhetők itt / The latest and former issues of our newsletter can be accessed here:

Hírleveleink / Actual and former issues of our newsletters

E-mail küldő szolgáltatások:

Hírek, újdonságok – Hírlevél, valamint új cikkek, írások megjelenéséről, közelgő rendezvényekről szóló értesítés

A hírlevélre fel-, illetve onnan leiratkozás itt: https://urantia.hu/newsletter/subscriptions


Creative Commons Licenc

Szerző:

Tárgykör:

Keletkezés éve:

Keletkezés hónapja:

Nyelv: