Az Urantia könyv olvasóinak találkozója (2017)

Az Urantia könyv olvasóinak találkozója (2017)

2017.08.26., Aldebrő

Az Urantia könyv szerint Jézus Kr.e. 7. augusztus 21-én született, ennek megfelelően Jézus 2023. születésnapját ünnepelhettük 2017-ben. Augusztus utolsó hétvégéje volt immár a hatodik alkalom, hogy összegyűltünk megtenni valamit: hogy részt vegyünk Jézus urantiai alászállásban eltöltött életének emlékére szervezett összejövetelen.

A korábbi összejövetelekkel ellentétben ez alkalommal nem a természeti környezet volt a vendéglátónk, hanem Tamás és családja. A résztvevők megérkezése után fel is kerekedtünk, és hogy a természetjárás ezúttal se maradjon ki a programból, az erős augusztusi napsütésben felsétáltunk a közeli szőlőhegyre, ahonnan szép kilátás nyílt a vidékre. A nyár végi hőség hatása csak a dombtetőn tudatosult bennünk, mert az utunk során mélyen belemerültünk az érdekesebbnél érdekesebb témák megvitatásába. Még sokáig folytattuk volna a szenvedélyes tapasztalat- és eszmecserét, de az utunk végére értünk, és a tikkadt utazókat már várta az árnyas kert és a finom ebéd.

Mindannyiunkat örömmel töltött el a beszélgetések minden korábbinál felszabadultabb, könnyed hangvétele, és a felhozott eredeti, elgondolkodtató meglátások mellett a csipetnyi iróniával fűszerezett humoros észrevételek is felejthetetlenek maradnak számunkra. A nyílt és őszinte légkörben folyt beszélgetések során számos új nézőpontot ismerhettünk meg egymástól, és hosszú időre feltöltekeztünk az éltető szellemi energiákkal.

Fontosabb elhatározások a találkozón:

  1. A jövőben évente célszerű szélesebb körű olvasói találkozót szervezni, ha tényleges igény mutatkozik rá.
  2. A következő találkozón áttekintendők az egyesületi formával járó lehetséges előnyök és hátrányok.
  3. A következő találkozón kialakítandók az olvasói találkozók keretei.
Szerző
Év

Hozzászólások