Jelenlegi hely

Bucholcz, F.

Bucholcz Ferenc egy barátjától értesült az Urantia könyvről 2009-ben. Elolvasta az akkoriban az interneten elérhető nyersfordítást, és annyira fellelkesítették az olvasottak, hogy a szövegekhez nyelvtani, szövegértelmezési szempontból pontosító javaslatokat készített. Fontos szerepet töltött be az első magyar fordítás szövegének véglegesítésében, és a könyv megjelenése óta is folyamatosan közreműködik a fordítás szövegének felülvizsgálatában. Fáradhatatlanul tevékenykedik levelező és online olvasókörökben is.

Az oktatás jövője

Mottó: „A tisztán nyereségérdekelt gazdasági rendszer elhagyásával az oktatás új értékszintekre fog ugrani. Az oktatás túl sokáig volt helyi jellegű, katonai, a tudatos ént éltető és sikervágyó; a tanulásnak végül világméretűvé, eszményalapúvá, önmegvalósítóvá és a mindenségrendi látásmódot elsajátítóvá kell válnia.” (71:7.3)

 

Váratlanul – evolúciós ugrások az emberré válás útján

Mottó: A bolygónk szellemi vezetői teljes mértékben bíznak az emberi faj végleges evolúciós győzelmében, mely együtt jár az eredeti tervek és életminták tökéletes kibontásával, végső érvényesülésével (65:5.4).

Mottó: „Az evolúció az emberi fejlődés szabálya (…)”. (49:1.4)

 

Egy sértett ember természetrajza (Karióti Júdás)

 

Mottó: „A Mester már a kezdetektől fogva teljesen megértette ennek az apostolnak a gyengeségét és jól tudta, hogy milyen veszéllyel jár az, ha a társaságába engedi. De az Istenfiak természete olyan, hogy minden teremtett lénynek teljes és ugyanolyan esélyt adnak az üdvözülésre és a továbbélésre.” (139:12.7)

 

Szellemi-, társadalmi- és bolygóközi testvériség

Mottó (1): „Nemigen akarták lecserélni a nemzeti istenségeiket egy nemzetközi, hogy azt ne mondjuk, bolygóközi Istenre.” (96:1.12)

Mottó (2): „Az Urantia jövőjét kétségkívül a vallási igazság – az Isten Atyasága és az összes teremtmény testvéri viszonya – tanítóinak megjelenése fogja jellemezni.” (92:5.16)

 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Bucholcz, F. csatornájára