Olvasókör kereső

Olvasókörök

„A könyv azok kezébe adatik, akik készen állnak rá (...). Ezer és ezer olvasókört kell alakítani és számos nyelven kell elkészíteni a fordítást. (...) Így áll majd készen a könyv a sokféle nyelvet beszélő népek vigasztalására és megvilágosítására, amikor az ember végre megnyeri a szabadságért vívott harcát, és a világban újból jó kezekben lesz Jézus vallása és az emberiség szabadsága.” [1952.08.21. (1951)]

Gondoltál már arra, hogy milyen jó volna Jézus korában élni és vele együtt bejárni Galileát? Bárcsak láthattuk volna Ábrahámot a Melkizedekkel, vagy bárcsak együtt dolgozhattunk volna Vannal az Édenkert előkészítésén, mennyi lehetőségünk adódott volna a hitbeli gyarapodásra és a szolgálatra!

Ha a jó szándékú és értelmes emberek valaminek a tanulmányozása, az új igazságok felfedezése, a szellemi útjukon szerzett tapasztalataik megosztása céljából gyűlnek össze, akkor figyelemreméltó dolgok történhetnek és történnek is. Sok örömben lehet részünk, ha olyan olvasói csoporthoz csatlakozunk, amelynek fő tevékenysége az Urantia könyv mélyreható tanulmányozása. Az olvasókörben megvan a lehetőség a „mindenségtudat tágítására és a szellemi felfogóképesség fejlesztésére”. Az ötödik korszakos kinyilatkoztatás két nemes célja éppen ez.

Az Urantia könyv sokszor utal a csoportbölcsességre és a különböző felfogású halandók eltérő értelmezéseinek ütköztetésére mint az önző és közösségellenes vallási felfogások kialakulásának ellenszerére [103:1.3]. Az olvasókörök tartós barátságok alapjait vetik meg és új nézőpontokat kínálnak. A rendszeres olvasóköri tanulásnak mindenképpen vannak előnyei, beleértve Jézus alaposabb megértését is, mert Jézus mondta, hogy „(...) ahol ugyanis két vagy három hívő összegyűlik, ott vagyok én közöttük.” [159:1.3]

Az olvasókörök működését a „jöjjön, aki akar” jézusi szemléletnek kell jellemeznie. A csoportok egymástól függetlenek, működésüket maguk a csoporttagok alakítják.

A fenti indíttatásból jöttek létre és működnek Urantia olvasókörök szerte a világon. Az alábbiakban a magyar nyelven működő, szerveződő vagy magyarok által működtetett, tervezett olvasókörök elérhetőségét közöljük. Idegen nyelvű olvasókört keresők pl.a http://urantiastudygroup.org oldalon tájékozódhatnak.

Az olvasókörök helyéről, szerepéről és működéséről hasznos tudnivalók olvashatók magyar nyelven a következő oldalakon:
https://www.urantia.org/hu/elemzem/az-olvasokorok-jelentosege

Javaslatok olvasókör alakításához: https://urantia.hu/content/javaslatok-olvas%C3%B3k%C3%B6r-alak%C3%ADt%C3%A1s%C3%A1hoz

Minden komoly érdeklődőt arra bátorítunk, hogy ha olvasókört szeretne alakítani, vagy ha szívesen csatlakozna olvasókörhöz, de a lakóhelye szerinti településen vagy környékén még nem működik olvasókör, akkor jelezze szándékát e-mailben Kovács Tamásnál a kovacstamas címen az urantia.hu doménen, s ha igényli, a https://urantia.hu lapon közzétesszük a tervezett vagy javasolt olvasókör helyét (település neve) és az elérhetőséget.

Az olvasókörhöz csatlakozni kívánók a kapcsolatfelvételi címen tudakozódhatnak az adott csoport működéséről.

Ha szeretnél képet kapni egy olvasókör működéséről, látogass el a Facebookon nyílt csoportként működő olvasókörünkbe és olvass bele a másokkal megosztott gondolatainkba. Ez az olvasókör jelenleg a könyv negyedik részét (Jézus élete és tanítása) alkotó írásokat tanulmányozza.

Olvasókörök:
Szellemi egység olvasókör
Helye: https://www.facebook.com/szellemiegyseg
URANTIA könyv olvasókör
Helye: https://www.facebook.com/groups/urantiaaktak/
URANTIA olvasókör (study group)
Helye: https://www.facebook.com/groups/urantiaolvasokor/

Egyebek a közösségi oldalakon (Urantia tárgyú idézetek és összeállítások):
Urantia könyv
Helye: https://www.facebook.com/urantiakonyv/
Szépség Jóság Szeretet
Helye: https://www.facebook.com/Sz%C3%A9ps%C3%A9g-J%C3%B3s%C3%A1g-Szeretet-867…

Nemzetközi Olvasókör Nyilvántartás:
International Study Group Directory
Helye: https://www.urantiastudygroup.org/

Kapcsolatfelvétel: urantiakonyv [kukac] urantia [pont] hu